Conditiecentrum

Plezierig bewegen onder deskundige leiding!

Nieuwe mededeling per 14-10-2020

We handelen uit veiligheid van jullie en onszelf, we willen absoluut geen risico lopen dat we het virus krijgen dan wel verspreiden onder de CCMers, behandelaren en patiënten.

 • Was of desinfecteer uw handen voordat u de zaal betreed, zie hiervoor het handen-was protocol.
 • Doe handschoenen aan of maak na het gebruik het apparaat of attribuut schoon met nadruk op de handvatten en verstelknoppen.
 • Mondkapje is verplicht tussen de oefeningen en apparaten door, dus wanneer u verplaatst; mondkapje op! Wanneer u op een oefenapparaat zit dan mag het mondkapje af. Wij kunnen ons geen besmetting permitteren, dus nemen we geen risico!
 • De beweeguren stoppen 5 minuten eerder in verband met het waarborgen van de 1,5 meter regel en veilige doorstroming van personen.
 • Kom zoveel mogelijk omgekleed naar praktijk en zorg dat je alleen je schoenen hoeft te verwisselen en je jas uit hoeft te doen. Het verwisselen van schoenen kan ook in de wachtkamer of (één van beide) kleedkamers.
 • Kom niet te vroeg naar de praktijk en/of de zaal, kom precies op de aangegeven tijd van het (on)begeleide uur.
 • Geef elkaar de ruimte alvorens u de zaal betreedt, geef ruimte aan vertrekkende personen.
 • Vertrekkende personen dienen zo snel mogelijk het gebouw te verlaten, bijkletsen en andere sociale interacties gelieve buiten de praktijk voortzetten.
 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar.

Het ‘nieuwe’ conditiecentrum Moerkapelle

Het corona virus heeft ons gedwongen om onze gang van zaken  in het CCM onder de loep te nemen. Daar zijn we eigenlijk zeer goed uit gekomen en in de nieuwsbrief die hier ook op de website staat kunt u lezen wat het plan is.

Hieronder een korte samenvatting van de nieuwe gang van zaken :

 • Voor u gaat starten met trainen bij ons krijgt u een uitgebreide intake , waar bij we in kaart gaan brengen wat uw globale conditie is.
 • Nog steeds wordt u begeleid door een professionele fysiotherapeut.
 • Deze mogelijkheid is er voor iedereen met een maximum van twee keer per week.
 • Verder is er een ruime mogelijkheid om onbegeleid te komen trainen; u doet dit via Onlineafspraken.nl, of via onze website
 • Het maximum aantal is telkens 6 personen; bij onbegeleide trainingen mag u zichzelf meerdere keren in 1 uur boeken als u liever niet met meerdere mensen in de zaal wilt zijn.
 • En er zijn extra uren, waarbij we vooral veel uitleg en advies willen geven over een specifiek onderwerp. Zoals bijvoorbeeld waarom krachttraining/ belang van goede ademhaling/ hoe te ontspannen.
 • Dit alles met behoud van alle veiligheidsregels om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het blijft natuurlijk zo, dat begeleide uren alleen maar begeleid worden door ons, professionele fysiotherapeuten. Dus je krijgt nog steeds de allerbeste begeleiding bij de training, je kunt nog steeds alle vragen stellen. En wij gaan altijd met jou op zoek naar de voor jouw optimale vorm van bewegen.


Mededeling conditiecentrum

De versoepeling van de maatregelen i.v.m. het verspreiden van het coronavirus heeft ook voor ons gunstige gevolgen.
De komende periode willen we daarom ook het bewegen voorzichtig opschalen naar max. 5 personen in de zaal en gaan de openingstijden op de dinsdag en donderdag naar 21:00. Als de omstandigheden gunstig blijven zullen we wederom de trainingsmogelijkheden vergroten, houd de website hiervoor in de gaten.  
Tegelijk willen we mededelen dat er, gelukkig voor ons, een toename is in fysiotherapeutisch werk. Dit betekent ook dat de zaal overdag minder uren beschikbaar is.
Wij realiseren ons, dat onze kracht het aanbod is van fysiotherapeutische begeleiding tijdens het bewegen in de zaal, dit willen we zo snel mogelijk weer aanbieden aan de CCM-ers. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk maar waarschijnlijk gaan we werken met zogeheten ‘begeleide’ (zoals het vroeger was) en ‘onbegeleide’ (zoals het nu is)(half)uren. De begeleide halfuren lijken op het ‘oude kwartiertje’ na de koffie, alleen nu een halfuur lang.
Dan is het ook weer mogelijk om bijvoorbeeld vragen te stellen: houdingsadvies en eventuele metingen af te nemen ;we denken aan het meten van kracht, spierlengte en conditie.

Het gebruik van handschoenen is inmiddels niet meer verplicht maar we benadrukken dat 20 seconden je handen wassen alvorens je begint met bewegen wel verplicht is! Neem hierbij het handenwassenprotocol in acht (deze hangen bij de kranen). Handschoenen blijven, net zoals mondkapjes, beschikbaar voor een ieder die er wel gebruik van wil maken. Verder mogen er nog geen activiteiten plaats vinden waarbij je erg diep moet ademen/ buiten adem raakt; mocht je hier een beetje last van hebben dan is een mondkapje verplicht.

Buiten kijf staat dat:
–  Als je ziekteverschijnselen hebt blijf je thuis.
–  Als er iemand in je gezin ziek is blijf je thuis.
–  Was je handen 20 seconden.
–  Houd 1,5 m afstand.

WE VERTROUWEN EROP DAT IEDEREEN DIT BOVENSTAANDE ELKE KEER WEER IN ACHT NEEMT.


Al meer dan 25 jaar lang ontmoeten allerlei mensen uit Moerkapelle en omgeving elkaar in de fitnesszaal van Conditiecentrum Moerkapelle. Zowel sporters als mensen met een medische indicatie en ex-patiënten van de fysiotherapiepraktijk, nemen enthousiast deel aan de fitnessuren van Conditiecentrum Moerkapelle. Iedereen traint op zijn eigen niveau en werkt aan zijn eigen doelen. Het samen actief bezig zijn zorgt echter ook voor verbinding. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel mensen ook voor de gezelligheid naar trainingsuren komen!

Deskundige begeleiding
Het is een prettige gedachte dat de fitnessuren altijd begeleid worden door deskundige fysiotherapeuten die erop toezien dat de bewegingen goed worden uitgevoerd. Ook kunt u bij hen terecht met vragen over oefeningen of trainingen.

Geen zin om te sporten?
Natuurlijk vindt niet iedereen het leuk om in beweging te komen. Soms moeten mensen zich er echt even toe zetten om te gaan sporten. Bedenk echter: ‘Mensen die denken geen tijd te hebben voor lichaamsbeweging, zullen vroeg of laat tijd moeten maken om ziek te zijn!’

Veel afwisseling
Wie eenmaal de stap heeft gezet om te gaan sporten, merkt dat het plezierig trainen is in Conditiecentrum Moerkapelle. Elk fitnessuur sluit af met een gezamenlijke training van circa tien minuten waarbij uiteenlopende oefeningen en spiergroepen aan bod komen. Soms in de vorm van een circuitje grondoefeningen, soms met toestellen, buizen of elastieken, oefeningen op muziek et cetera. Deze afwisseling zorgt ervoor dat geen trainingsuur hetzelfde is!

Prettige oefenzaal

In onze visie zijn de meeste aandoeningen aan uw houdings- en bewegingsapparaat te voorkomen of uitstekend te behandelen door lichaamsbeweging: door oefenen onder deskundige leiding. Conditiecentrum Moerkapelle beschikt dan ook over een ruime en prettige oefenzaal met alle mogelijke oefenapparatuur. De fysiotherapeut geeft u advies op maat en ziet er scherp op toe dat u uw spieren en gewrichten op de juiste wijze belast.

Bij het kopje reserveren vind u de actuele mogelijkheden om te trainen.
U kunt alle dagen, behalve op zondag bij ons terecht om te bewegen!


Nieuwe prijzen per 1 september 2020:

Inschrijven uitgebreid, eenmalig 
Inschrijven beperkt, eenmalig                                        
€  60,-
€  45,-
  
10-rittenkaart   (10 hele /20 halve uren)                         
20-rittenkaart   (20 hele /40 halve uren)      
(De rittenkaarten zijn 5 maanden geldig)                  
€ 100,-
€ 175,-
  
Jaarkaart bij betaling ineens                                          
Jaarkaart bij betaling in maandelijkse termijnen             
(Dat komt neer op € 58 per maand)
€ 650,-
€ 696,-