Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Wat betekent ‘FysioVersa’?

Wat betekent ‘FysioVersa’?

  • door

De betekenis en waar wij voor staan

FysioVersa is een samenvoeging van de woorden ‘fysiotherapie’ en ‘versatiel’.

“Fysio” is een informeel verkorte vorm van het woord “fysiotherapie.” Fysiotherapie is een medische discipline die zich richt op het herstel, behoud en bevordering van de fysieke functies en beweeglijkheid van het menselijk lichaam.
“Versatiel” komt uit het Latijn en verwijst naar het vermogen van iemand om zich aan te passen (veranderen) en te presteren, maar wordt ook vertaald als ‘veelzijdig’.
In de huidige fysiotherapie maar ook in de maatschappij is het, met de steeds veranderende wereld, belangrijk het vermogen te hebben om je aan te passen.

Wij van FysioVersa vinden het belangrijk om mensen zoveel mogelijk vrij te laten bewegen en te voorzien van handvatten om je aan te passen aan iedere situatie.  Daarbij nemen we de persoon als geheel (holistisch) in beschouwing. Bij het behandelen is het essentieel om de verschillende ‘dimensies’ waarin we bewegen in kaart te brengen. Wij noemen dit ook wel bio-psychosociaal model. Hierbij moet je onder andere denken aan:

  • De fysieke dimensie (o.a. de conditie van het lichaam)
  • De mentale dimensie (gedachten, emoties, mentaliteit)
  • Omgevingsfactoren (invloeden vanuit de omgeving o.a. sociaal netwerk)

Deze bovenstaande factoren zijn van invloed op het gezondheidsprobleem en uw klacht. Wij streven ernaar om ú de juiste handvatten te geven om het gezondheidsprobleem op te lossen en u weer de regie te geven over het gezondheidsprobleem. Ook in het kader van preventie zijn wij gedreven om iedereen weerbaar te maken voor eventuele (toekomstige) fysieke ongemakken of uitdagingen.  

× Chat hier met ons!